Results of Abstract Submission: Accepted for Poster - Download List & Accepted for Oral - Download List

26ᵗʰ Annual Scientific Meeting of Indian National Association for Study of the Liver

2nd - 5th Aug 2018 | Hotel Pullman, Aerocity, New Delhi

Scientific Program

INASL Symposium on NAFLD - East meets West.

Course Directors: Ashwani Singal, Arun Sanyal, Patrick Kamath, Ajay Duseja

HALL 1

LUNCH 13:00-14:00
Session 1: Magnitude and disease burden Duration Speaker Chairperson Time
A Magnitude and disease burden 120 min 14:00-16:00
1 Key note talk: NAFLD keeping hepatologists busy for next decade 20 min Arun Sanyal 14:00-14:20
2 Magnitude of disease
a. Eastern perspective 15 min Vincent Wong Arun Sanyal 14:20-14:35
b. Western perspective 15 min Sanjaya Satapathy Anoop Saraya 14:35-14:50
3 Extrahepatic manifestations in NAFLD 20 min Ashwani Singal Paul Thuluvath 14:50-15:10
4 Childhood and adolescent NAFLD: Is it different from adults? 20 min Anil Dhawan Rajat Shukla 15:10-15:30
5 Lean NAFLD: Pathogenesis 15 min Abhijit Chowdhury 15:30-15:45
6 Discussion 15 min 15:45-16:00
Session 2: Diagnosis and disease characterization: Practice vs. Research Duration Speaker Chairperson Time
B Diagnosis and disease characterization: Practice vs. Research 75 min 16:00-17:15
1 Natural history of simple steatosis or NAFL 15 min Ajay Duseja Sohan L Broor 16:00-16:15
2 Non-invasive biomarkers - are we there yet? 15 min Sivaram P Singh Anil Arora 16:15-16:30
3 Quantification of liver fat on Imaging 15 min Arun Sanyal Ashim Das 16:30-16:45
4 When and for whom to do liver biopsy? 15 min Kaushal Madan Sonal Krishnan 16:45-17:00
5 Discussion 15 min 17:00-17:15
TEA BREAK 17:15-17:45
Session 3: Management of NAFLD - General measures Duration Speaker Chairperson Time
C Management of NAFLD - General measures 90 min 17:45-19:15
1 Non-pharmacological interventions 15 min Gourdas Choudhuri Rakesh Tandon 17:45-18:00
2 Alcohol and NAFLD (Debate)
a. Complete abstinence is the rule 10 + 5 min Yogesh Chawla Anil C Anand 18:00-18:15
b. Light / moderate drinking is acceptable 10 + 5 min Patrick Kamath 18:15-18:30
3 Statins and antidiabetic drugs in NAFLD 15 min Samir Shah Sudhanshu Patwari 18:30-18:45
4 HCC screening and NAFLD: How is it different? 15 min Subrat K Acharya Sashi Sharma 18:45-19:00
5 Discussion 15 min 19:00-19:15
Session 4: Management of NAFLD – Specific measures Duration Speaker Chairperson Time
D Management of NAFLD – Specific measures 75 min 19:15-20:30
1 What are the current pharmacological therapies 15 min CE Eapen Premashish Kar 19:15-19:30
2 Emerging drugs for the treatment of NAFLD 15 min Vincent Wong Sunil Dadhich 19:30-19:45
3 Issues in drug development for NAFLD 15 min Guruprasad Aithal Sunil Taneja 19:45-20:00
4 Preventive strategies for NAFLD after liver transplantation 15 min Sanjiv Saigal Nipun Verma 20:00-20:15
5 Discussion 15 min 20:15-20:30
GOVERNING COUNCIL MEETING 20:30-21:00
DINNER 21:00

Post-graduate Program: The Year in Review - Case-based Discussion

Course Directors: Patrick Kamath, Ashwani Singal, Radha K. Dhiman

HALL 1

SIG on NAFLD Duration Speaker Chairperson Time
A SIG on NAFLD 90 min 09:00-10:30
1 Talk 1: Cardiovascular evaluation in NAFLD – Whom and How? 10 min Narendra Choudhary Shivram P Singh 08:00-08:10
2 Talk 2: Gut Microbiota and NAFLD – The growing link. 10 min Sandeep Thareja Arun Sanyal 08:10-08:20
3 Abstract #1: Clinicopathological and metabolic profile of lean
non-alcoholic fatty liver disease in eastern coastal Odisha.
10 min
(7+3)
Rakesh K Barik Ajay Duseja 08:20-08:30
4 ICON-D study – Sharing of Final Protocol and CRF 10 min Ajay Duseja 08:30-08:40
5 Suggestions from the Mentor/Open House 10 min Arun Sanyal 08:40-08:50
Duration Speaker Chairperson Time
1 Introduction to Post-graduate Course 05 min Patrick Kamath 08:55 - 09:00
Session 1: Hepatitis B and C Duration Speaker Chairperson Time
A Hepatitis B and C 90 min 09:00-10:30
1 HCV failed to currently available DAAs - What should be the next regimen? 15 min Paul Thuluvath Ramesh R Rai 09:00-09:15
2 HCV patient with ESRD - How should I treat? 15 min Ajay Duseja Radha K Dhiman 09:15-09:30
3 I have pregnant patient in my clinic with hepatitis B. What should I do? 15 min Subrat K Acharya CE Eapen 09:30-09:45
4 Patient on TDF – When to switch to TAF 15 min Geoffrey Dusheiko Bharat B Rewari 09:45-10:00
5 Paient with positive HBV serology and planning for chemotherapy 15 min Mamun Al Mehtab Ekta Gupta 10:00-10:15
6 Discussion 15 min 10:15-10:30
TEA BREAK 10:30-11:00
Session 2: EASL-INASL Symposium on DILI Duration Speaker Chairperson Time
B EASL-INASL Symposium on DILI 85 min 11:00-12:25
1 Pathogenic mechanisms for DILI 20 min Raul Andrade Subrat K Acharya 11:00-11:20
2 Diagnosis and risk assessment 20 min Guruprasad Aithal Shobna Bhatia 11:20-11:40
3 Novel biomarkers for diagnosis and prognosis 20 min Raul Andrade Sitaram Chowdhary 11:40-12:00
4 Traditional or complementary medicine-induced severe liver injury:
A need for greater awareness
15 min Harshad Devarbhavi Sandeep Dhavan 12:00-12:15
5 Discussion 10 min 12:15-12:25
Session 3: Hepatic tumors Duration Speaker Chairperson Time
C Hepatic tumors 60 min 12:25-13:25
1 How to diagnose and manage cholangiocarcinoma in PSC? 15 min Mohammed Rela Sethu Babu 12:25-12:40
2 HCC in patients with cirrhosis listed for LT - How to
downgrade and bridge to LT?
15 min Ashish Kumar K Narayanaswamy 12:40-13:55
3 Outcome of liver transplantation outside Milan criteria 15 min Sanjaya Satapathy Vineet Ahuja 13:55-13:10
4 Discussion 15 min 13:10-13:25
LUNCH + POSTER PRESENTATION 13:25-14:25
Session 4: Burning Issues in Hepatology Duration Speaker Chairperson Time
D Burning Issues in Hepatology 90 min 14:25-15:55
1 Cirrhosis and AKI - how do I make decision for simultaneous
liver-kidney transplant?
15 min Ashwani Singal Yogesh Chawla 14:25-14:40
2 Therapeutic options fof severe alcoholic hepatitis beyond steroids 15 min Shiv K Sarin Jayanthi Venkataraman 14:40-14:55
3 Acute liver failure, serology negative for etiology. How to proceed? 15 min Vivek A Saraswat S P Misra 14:55 - 15:10
4 Patient referred to liver clinic with fatty liver and elevated ferritin? 15 min Arun Sanyal Ananta Shrestha 15:10 -15:25
5 Portal vein thrombosis - when and how to anticoagulate? 15 min Patrick Kamath Baldev S Rana 15:25-15:40
6 Discussion 15 min 15:40-15:55
TEA BREAK 15:55-16:25
Session 5: Liver Clinics by Patrick Kamath Duration Speaker Chairperson Time
E Liver Clinics by Patrick Kamath 90 min Patrick Kamath 16:25-17:55
Panellists: Madhumita Premkumar, Shalimar, Gaurav Pandey,
Swastik Agrawal, Ankur Jindal, Sharat Putta
INAUGURATION 17:55-18:55
DINNER 20:00

Liver Transplant Post-graduate Course: The Year in Review

Course Directors: Mohammed Rela, Avninder Soin, Sanjiv Saigal

HALL 2

SIG on Liver Transplantation Duration Speaker Chairperson Time
A SIG on Liver Transplantation 50 min 08:00-08:50
1 Talk 1: Expanding indications in patient selection for Liver
Transplantation: Indian perspective
10 min Joy Verghese Mohammed Rela 08:00-08:10
2 Talk 2: Tailored Immunosuppression: current concepts 10 min Dharmesh Kapoor Sanjiv Saigal 08:10-08:20
3 Abstr# 1: Expanding the donor pool for living donor liver
transplantation: experience with NASH and fibrosis
10 min
(7+3)
Kumaraswamy. P 08:20-08:30
4 Abstr# 2: Outcome of living donor liver transplantation
between Genetically related and unrelated donors: experience
of 1372 adult living donor liver transplantations from a
single centre
10 min
(7+3)
Narendra Choudhary 08:30-08:40
5 Discussion 10 min 08:40-08:50
TEA BREAK 10:30-11:00
Session 1: Liver Transplantation I Duration Speaker Chairperson Time
A Liver Transplantation I 90 min 09:00-10:30
1 ACLF patient in ICU - How to adjudicate and select for LT? 15 min Subhash Gupta Arunanshu Behera 09:00-09:15
2 Liver transplant for HCC- How far to go? 15 min Mohammed Rela Ajay Jain 09:15-09:30
3 Liver transplantation in HVOTO 15 min Rajender Prasad Nivedita Pandey 09:30-09:45
4 Donor outcome in live-related liver transplantation 15 min Avninder Soin Olith Selvan 09:45-10:00
5 Anti-HCV positive donors: Should we push for increased use in deceased
and living donor liver transplantation?
15 min Paul Thuluvath Divya Dahiya 10:00-10:15
6 Discussion 15 min 10:15-10:30
TEA BREAK 10:30-11:00
Session 2: Liver Transplantation II Duration Speaker Chairperson Time
B Liver Transplantation II 90 min 11:00-12:30
1 How to approach early vascular graft dysfunction? 15 min Viniyendra Pamecha Avnish Seth 11:00-11:15
2 How to approach early non-vascular graft dysfunction? 15 min Neeraj Saraf Pankaj Puri 11:15-11:30
3 Liver transplantation is feasible with excellent outcomes in the
presence of multiple organ failures'?
15 min Paul Thuluvath BS Satyaprakash 11:30-11:45
4 Risk assessment in high- and low-MELD liver transplantation 15 min Rajshekar Perumella Narendra Bhargava 11:45-12:00
5 ALF- Assessment Criteria for considering transplant 15 min Anand Khakkar Amit Goel 12:00-12:15
6 Discussion 15 min 12:15-12:30
Session 3: Liver Transplantation III Duration Speaker Chairperson Time
C Liver Transplantation III 60 min 12:30-13:30
1 Immunosuppression protocols in DDLT vs LDLT- Is there a difference? 15 min Manav Wadhawan Peush Sahni 12:30-12:45
2 Perioperative care of Liver transplant patient 15 min Charles Panackel Atul Sood 12:45-13:00
3 Evolution in the management of fungal infections in critically ill
patients and after liver transplantation.
15 min Anita Verma Sameer Sethi 13:00-13:15
4 Discussion 15 min 13:15-13:30
LUNCH BREAK 13:30-14:30

Paediatric Hepatology Post-graduate Program: The Year in Review - Case-based Discussion

Course Directors: Anil Dhawan, Surendra K. Yaccha, Malathi Sathiyasekaran

HALL 2

Session 4: Pediatric Hepatology I Duration Speaker Chairperson Time
D Inherited and genetic predispositions of liver diseases in children
(Bile transport defects)
90 min 14:30-16:00
1 Normal bile formation and its transport 15 min Seema Alam Baburam Thapa 14:30-14:45
2 Progressive familial intrahepatic cholestasis: Phenotypes and diagnosis 15 min Surendra K Yachha Anupam Sibal 14:45-15:00
3 Medical management
(Nutrition, choleretics and newer bile salt uptake inhibitors)
20 min Alastair Baker Anshu Srivastava 15:00-15:20
4 Surgical management – Biliary diversion and liver transplantation 20 min Naresh Shanmugam Tarana Gupta 15:20-15:40
5 Discussion 20 min 15:40-16:00
COFFEE / TEA BREAK 16:00-16:30
Session 5: Pediatric Hepatology II Duration Speaker Chairperson Time
E Pediatric Hepatology 90 min 16:30-18:00
1 15 year old boy, post chemotherapy for acute lymphoblastic
leukemia and in remission for last 12 months has been found
to have hepatitis C infection. How will I manage this child?
15 min Abha Nagral Jayanthi Venkataraman 16:30-16:45
2 13 year old girl with type 1 autoimmune liver disease. Started
on therapy with steroids and azathioprine and the child showed
good response. However, now she has developed leukopenia and
thrombocytopenia. What should i do?
15 min Rajeev Khanna Seema Alam 16:45-17:00
3 2 year old with acute liver failure. How do I do the etiological work up? 15 min Anupam Sibal Sadhna Lal 17:00-17:15
4 10 year old boy with chronic hepatitis B. How do i decide for therapy? 15 min Ujjal Poddar Shudhamshu K C 17:15-17:30
5 6 year old boy with chronic BCS. How do I evaluate and manage? 15 min Neelam Mohan 17:30-17:45
6 Discussion 15 min 17:45-18:00
INAUGURATION 18:00-19:00
DINNER 20:00

HALL 1

SIG on HCV Duration Speaker Chairperson Time
A HCV Elimination from India: Is it Possible? 50 min 08:00-08:50
1 Talk 1: HCV Elimination form India: Challenges and Solutions 10 min Vivek A Saraswat Vivek A Saraswat 08:00-08:10
2 Talk 2: Management of HCV in decompensated cirrhosis 10 min Dharmesh Kapoor Pankaj Puri 08:10-08:20
3 Abstr# 1: Cost-effectiveness of generic pan-genotypic sofosbuvir/
velpatasvir versus genotype-dependent direct-acting antivirals
for hepatitis C treatment
10 min
(7+3)
Amit Goel 08:20-08:30
4 Abstr# 2: Cost-Effectiveness Analysis for Treatment of Cirrhotic
Hepatitis C patients with Combination of Sofosbuvir and
Velpatasvir versus Current Treatment Regimens in Punjab State
10 min
(7+3)
Yashika Chugh 08:30-08:40
5 Discussion 10 min 08:40-08:50
Session 1: Plenary Session of Oral Paper Duration Speaker Chairperson Time
A Plenary Session of Oral Paper 55 min (5 Speakers,
each 8+3)
09:00-09:55
1 Nanostructured Self-assembling Peptides as Defined Synthetic
Extracellular Matrix for Efficient Hepatic Differentiation of
Non-viral induced pluripotent stem (iPS) Cells in a Bioreactor
8+3 min Shibashish Giri 09:00-09:11
2 Impact of alteration in Hemodynamics and intestinal Permeability
in Acute on Chronic Liver Failure
8+3 min Gaurav Pandey Anil Arora 09:11-09:22
3 Midodrine and albumin versus albumin alone for the secondary
prophylaxis of hepatorenal syndrome
8+3 min Praveen Sharma Radha K Dhiman 09:22-09:33
4 Performance of non-invasive blood parameters for detecting
significant liver fibrosis in patients with chronic hepatitis B
8+3 min Shivam Khare 09:33-09:44
5 Biocompatibility of bimetallic FeGdO3 nanoparticles with human
blood components for the development of MRI based functional imaging
8+3 min Aleem Ahmed Khan 09:44-09:55
TEA BREAK 10:00-10:25
Session 2: Madangopalan Oration Duration Speaker Chairperson Time
B Madangopalan Oration 25 min
(5+20)
Shiv K Sarin Vinod K. Dixit
Rakesh Aggarwal
10:25-10:50
Session 3: SR Naik Oration Duration Speaker Chairperson Time
C SR Naik Oration: Curing hepatitis B: are we shooting for the moon 25 min
(5+20)
Geoffrey Dusheiko Anil Arora
Radha K Dhiman
10:50-11:15
Session 4: NAFLD Lunch Symposium Duration Speaker Chairperson Time
D NAFLD Lunch Symposium 60 min 11:15-12:15
1 Liver Heart Connection : Need to think beyond managing the liver 15 min Arun Sanyal Ashwani Singal 11:15-11:30
2 Peep into the future : Newer drugs on the horizon 15 min Manav Wadhawan Sanjaya Satapathy 11:30-11:45
3 Dual PPAR Agonists 15 min Ajay Duseja Sandeep Satsangi 11:45-12:00
4 Discussion 15 min 12:00-12:15
LUNCH + POSTER PRESENTATION 12:15-13:15
Session 5: EASL-INASL symposium on HCV Duration Speaker Chairperson Time
E EASL-INASL symposium on HCV 75 min 13:15-14:30
1 The epidemic of IVDU and hepatitis C 15 min Radha K Dhiman Yogesh Chawla 13:15-13:30
2 EASL guidelines 15 min Geoffrey Dusheiko GN Yattoo 13:30-13:45
3 Management of hepatitis C in children 15 min Aabha Nagral Deepak Agarwal 13:45-14:00
4 Link between HCV eradication by DAAs and HCC development 15 min Shiv K. Sarin Manisha Bangar 14:00-14:15
5 Discussion 15 min 14:15-14:30
Session 6: EASL-INASL symposium HEV Duration Speaker Chairperson Time
F EASL-INASL symposium HEV 75 min 14:30-15:45
1 Hepatitis E virus: Virology 15 min Subrat K.Panda MS Khuroo 14:30-14:45
2 Epidemiology in the developed countries of Europe and North America 15 min Harry Dalton Abraham Koshy 14:45-15:00
3 Epidemiology in developing countries of Asia and Africa 15 min Rakesh Aggarwal Virendra Singh 15:00-15:15
4 Hepatitis E vaccine: Status, role and future 15 min Harry Dalton Ashish Goel 15:15-15:30
5 Discussion 15 min 15:30-15:45
Session 7: Symposium on Nutrition in liver Disease Duration Speaker Chairperson Time
G Symposium on Nutrition in liver Disease 60 min 15:45-16:45
1 Management of sarcopenia in cirrhosis 15 min Anil C Anand Ramesh R Rai 15:45-16:00
2 Management of metabolic bone disease 15 min Akash Shukla Y K Joshi 16:00-16:15
3 Role of domiciliary albumin infusion in an outpatient cirrhotic 15 min Vinod K Dixit Sitaram Choudhary 16:15-16:30
4 Discussion 15 min 16:30-16:45
TEA BREAK 16:45-17:15
Session 8: Symposium on Liver Regeneration Duration Speaker Chairperson Time
H Symposium on Liver Regeneration 70 min 17:15-18:25
1 State of art lecture
a. Pathophysiology of Liver Regeneration 20 min Anil Arora Subrat K Acharya 17:15-17:35
2 Debate
a. GCSF is improves disease outcomes in decompensated cirrhosis Siddhartha Datta Gupta
3 For 12 min Virendra Singh Paul Thuluvath 17:35-17:47
Against 12 min Pankaj Puri Ashok Choudhury 17:47-17:59
Rebuttal 6 min 17:59-18:05
4 Discussion 20 min 18:05-18:25
GOVERNING BODY MEETING 18:30-19:00
Session 9: Dinner Symposium Duration Speaker Chairperson Time
I Dinner Symposium: HCV Management in a Public Health Care Setting in
India: Towards Elimination
60 min 19:30-20:30
1 Hepatitis C: Will it be a history? 12 min Pankaj Puri 19:30-19:42
2 Strategies towards elimination from India: Challenges and Solution 12 min Vivek A Saraswat Shiv K Sarin 19:42-19:54
3 First step towards elimination: The Punjab Model 12 min Radha K Dhiman Vimlesh Purohit 19:54-20:06
4 National Viral Hepatitis Control Program 12 min Sandhya Kabra 20:06-20:18
5 Discussion 12 min 20:18-20:30
BANQUET DINNER 20:30

HALL 2

SIG on HBV Duration Speaker Chairperson Time
A SIG on HBV 50 min 08:00-08:50
1 Talk 1: Epidemiological trends of HBV in India. 10 min KT Shenoy Anil Arora 08:00-08:10
2 Talk 2: Lacunae and pitfalls in data collection for HBV in India and
the way forward.
10 min Ramesh Roop Rai Shivram P Singh 08:10-08:20
3 Abstr# 1: Factors Predicting Acute Hepatitis B (AVH-B) Versus
Chronic Hepatitis B With Acute Exacerbation (CHB-AE)
10 min
(7+3)
Ravi K Thanage 08:20-08:30
4 Abstr# 2: More Than One-Third Patients With Hepatitis B Virus
Infection In India Present Late With Advanced Liver Disease: An
Audit Of 1737 Patients From A Tertiary Care Center
10 min
(7+3)
Shivam Khare 08:30-08:40
5 Discussion 10 min 08:40-08:50
LUNCH + POSTER PRESENTATION 12:15-13:15
Session 2: Pediatric Hepatology III Duration Speaker Chairperson Time
B Cholangiopathies 60 min 13:15-14:15
1 Inherited Cholangiopathies 15 min Ashish Bavdekar Neelam Mohan 13:15-13:30
2 Autoimmune and primary sclerosing cholangitis 15 min Anshu Srivastav Sadhna Lal 13:30-13:45
3 Immunodeficiency states cholangiopathies 15 min Malathi Sathiyasekaran Archana Rastogi 13:45-14:00
4 Discussion 15 min 14:00-14:15
Session 3: Pediatric Hepatology IV Duration Speaker Chairperson Time
C Acute liver failure 60 min 14:15-15:15
1 Mitochondriopathies 20 min Alastair Baker Malathi Sathiyasekaran 14:15-14:35
2 Neonatal haemochromatosis and GALD 20 min Anil Dhawan Abha Nagral 14:35-14:55
3 Molecular evaluation of inherited liver disease in India – current status 15 min Ratna Dua Puri Bidhan N Paudel 14:55-15:10
4 Discussion 05 min 15:10-15:15
Session 4: Symposium on management of HCC Duration Speaker Chairperson Time
D Symposium on management of HCC 60 min 15:15-16:15
1 Role of radiotherapy (SBRT) 15 min Gagan Saini A Murali 15:15-15:30
2 Immunotherapy 15 min Madhumita Premkumar KM Mohandas 15:30-15:45
3 Selection of the ideal candidate for radiological
intervention (IRE/ TARE/ TACE)
15 min Naveen Kalra Sunil Taneja 15:45-16:00
4 Discussion 15 min 16:00-16:15
TEA BREAK 16:15-16:45
Session 5: Symposium Autoimmune Liver Disease Duration Speaker Chairperson Time
F Symposium Autoimmune Liver Disease 75 min 16:45 -18:00
1 Diagnosis and standard treatment 15 min Anoop Saraya Puja Sakhuja 16:45-17:00
2 Second line agents: Treatment beyond corticosteroids 15 min Atul Sachdev SK Sinha 17:00-17:15
3 Special patient populations 15 min Sunil Taneja Praveen Sharma 17:15-17:30
4 Autoimmune hepatitis overlap syndromes 15 min Kaiser Raja Dilip Sharma 17:30-17:45
5 Discussion 15 min 17:45-18:00
BANQUET DINNER 20:00

HALL 1

SIG on Hepatic Encephalopathy Duration Speaker Chairperson Time
A SIG on Hepatic Encephalopathy 50 min 08:00-08:50
1 Talk 1: Optimizing the management of Hepatic encephalopathy
in Intensive care unit
10 min Barjesh C Sharma RK Dhiman 08:00-08:10
2 Talk 2: Acute liver failure and hepatic encephalopathy- Recent
advances
10 min Praveen Sharma Sunil Taneja 08:10-08:20
3 Abstr# 1: Treatment Outcome of Hepatic Encephalopathy in
Liver Cirrhosis
10 min
(7+3)
Nandu Poudyal Silwal 08:20-08:30
4 Abstr# 2: Comparison of Prevalence Of Covert Hepatic
Encephalopathy, By Standard Methods And Stroop
Test In Decompensated Cirrhosis.
10 min
(7+3)
Sravan Thumati 08:30-08:40
5 Discussion 10 min 08:40-08:50
Session 1: Presidential Oration Duration Speaker Chairperson Time
Presidential Oration: Journey of hepatitis B:
From Dane particle to cccDNA
25 min Anil Arora Showkat A Zargar
K Narayanasamy
09:00-09:25
Session 2: Symposium on "Endoscopy and Liver" Duration Speaker Chairperson Time
A Symposium on "Endoscopy and Liver" 65 min 09:30-10:35
1 Endoscopy in the setting of Coagulation abnormalities in
the patient with liver disease.
15 min Philip Mathew D Nageshwar Reddy 09:30-09:45
2 Portal hypertensive gastropathy and gastric vascular
ectasia incidence, how to differenciate and treat
15 min Parmod Garg GK Dhali 09:45-10:00
3 Portal hypertensive enteropathy and obscure
gastrointestinal bleeding.
15 min Ajay Kumar Govind Makharia 10:00-10:15
4 EUS guided liver biopsy (Video) 10 min Vikram Bhatia Deepak Agarwal 10:15-10:25
5 Discussion 10 min 10:25-10:35
Session 2: Symposium on "Endoscopy and Liver" Duration Speaker Chairperson Time
B Symposium on "Endoscopy and Liver" 70 min 10:35-11:45
1 Coil and Glue for fundal varices (Video) 10 min Malay Sharma Randhir Sud 10:35-10:45
2 EUS guided Biliary drainage (Video) 10 min Vinay Dhir Vivek Raj 10:45-10:55
3 RFA for cholangiocarcinoma (Video) 10 min Mohan Ramchandani Shushant K Sethi 10:55-11:05
4 ERCP and Cholangioscopy in cirrhotic patient’s risks and
benefits
15 min D Nageshwar Reddy Surender Rana 11:05-11:20
5 Post transplant Biliary complications and endoscopic
management
15 min Randhir Sud Saurabh Mukewar 11:20-11:35
6 Discussion 10 min 11:35-11:45
TEA BREAK 11:45-12:10
Session 3: Symposium on Bilio- Pancreatic Disorders Duration Speaker Chairperson Time
B Symposium on Bilio- Pancreatic Disorders 60 min 12:10-13:10
1 Management of gallbladder and CBD stones in Decompensated Cirrhosis 15 min VG Mohan Prasad S P Misra 12:10-12:25
2 Newer Advances in the management of Cholangiocarcinoma 15 min Lileswar Kaman Sandeep Nijhawan 12:25-12:40
3 Role of EUS in patients with Biliary Disease 15 min Rajesh Puri RS Chinna 12:40-12:55
4 Discussion 15 min 12:55-13:10
LUNCH 13:10-14:10

HALL 2

SIG on Ascites Duration Speaker Chairperson Time
A SIG on Ascites 50 min 08:00-08:50
1 Talk 1: Vasopressors in Refractory Ascites 15 min Gaurav Pandey Virendra Singh 08:00-08:15
2 Talk 2: Grand round on a case of Ascites: A Practical Approach 15 min Virendra Singh Gaurav Pandey 08:15-08:30
3 Rationalizing diuretic use in Indian patients with decompensated
liver cirrhosis: A stepping stone to set guidelines for Indian
patients
10 min
(7+3)
Uday Sanglodkar 08:30-08:40
4 Discussion 10 min 08:40-08:50
Session 1: Symposium on ACLF and HE Duration Speaker Chairperson Time
A Symposium on ACLF and HE 75 min 09:30-10:45
1 Predisposition to ACLF 15 min Shalimar Abraham Koshy 09:30-09:45
2 Antibiotic use and consequences in patients with liver disease 15 min Anita Verma Kartar Singh 09:45-10:00
3 Gut liver axis in ACLF and HE 15 min Barjesh C Sharma Rakesh Aggarwal 10:00-10:15
4 Options for the treatment of HE beyond lactulose 15 min Sandeep Sidhu Ashok Choudhury 10:15-10:30
5 Discussion 15 min 10:30-10:45
Session 2: Symposium on Liver Radiology Duration Speaker Chairperson Time
B Symposium on Liver Radiology 70 min 10:45-11:55
1 Approach to a patient with SOL 15 min Siva Prasad KR Vinaya Kumar 10:45-11:00
2 Recent advances in the imaging of HCC 15 min Shivanand Sharat Putta 11:00-11:15
3 Current place of BRTO and TIPS in the Hepatology Practice 15 min Amar Mukand VG Mohan Prasad 11:15-11:30
4 Post-transplant vascular and biliary complications: Role of Intervention Radiologist 15 min Sanjay S Baijal 11:30-11:45
5 Discussion 10 min 11:45-11:55
TEA BREAK 11:55-12:20
Session 3: Symposium on Critical Care in Hepatology Duration Speaker Chairperson Time
C Symposium on Critical Care in Hepatology 70 min 12:20-13:30
1 Evidenced based management of septic shock in cirrhosis 15 min Dharmesh Kapoor Manisha Dwivedi 12:20-12:35
2 Cirrhotic cardiomyopathy and its relevance in critical care 15 min Dinesh Jothimani Joy Varghese 12:35-12:50
3 Role of plasma exchange and RRT in ALF 15 min Rakhi Maiwall Shweta Singh 12:50-13:05
4 Drug delivery strategies for the treatment of progressive
Liver diseases: Limitations and Implications
15 min Ruchi Bansal Brij Sharma 13:05-13:20
5 Discussion 10 min 13:20-13:30
LUNCH 13:30-14:30